Geen sprake van verkeerschaos bij eerste wekelijkse koopzondag IKEA Barendrecht

BARENDRECHT – [Video] Naar aanleiding van een eerder artikel op BarendrechtNU over de wekelijkse koopzondagen bij IKEA Barendrecht waren een aantal omwonenden bezorgd over de verkeerssituatie. Door de zondagopenstelling zou een toename van autoverkeer files veroorzaken. Bewoners die hun wijk in/uit willen zouden hier hinder van ondervinden.

Bekijk onderstaande video en oordeel zelf. In deze video is geprobeerd de drukkere momenten op de toegangswegen naar de winkels rond 14:00 vanmiddag (Zondag 30 november 2014) vast te leggen.

Gevulde parkeerplaatsen, geen files

Tijdens de steekproef rond twee uur vanmiddag (Zondag 30 november 2014) was er geen sprake van file(s) of grote drukte op de toegangswegen. De parkeerplaatsen bij de diverse winkels waren goed gevuld, maar het verkeer op de omliggende wegen had hier geen last van.

Het verkeer op de snelweg A29, Kilweg, Carnisser Baan en de Hamburg had geen problemen met de doorstroming. Bij de andere winkels, zoals de Praxis, Karwei, Zuiderster en Outdoor XL, kon eveneens zonder problemen worden geparkeerd met de auto. Naast de honderden auto’s waren er ook vele tientallen mensen met de fiets naar de bouwmarkten en winkelboulevards gegaan.

Verkeer

Op de rotondes bij de Hamburg en Carnisser Baan kwam het verkeer in groepjes richting de winkels. Dit werd waarschijnlijk veroorzaakt door de stoplichten bij de op/afrit A29 en de doorstroming op de GROEN-rotonde. Na een rustige periode kwamen er na enige tijd weer een handje vol auto’s waarna het weer rustig was. Er was geen sprake van opstoppingen en/of stilstaand verkeer.

Drukte melden

Zelf wel last gehad van drukte op de weg rond de winkels in Barendrecht? Laat het weten in een reactie (tijdstip en duur vertraging). Tips over file momenten (dag/datum/tijdstippen) zijn ook welkom via contact.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »