Workshops over gezond eten en leven: Kinderen razend enthousiast over BAR-gezond

BARENDRECHT – [Foto’s] De schoolweek begon op maandag 22 en dinsdag 23 september heel anders voor zo’n 300 kinderen van CBS Smitshoek, CBS Het Kompas en OBS De Draaimolen. In plaats van stil in de schoolbanken te zitten, leerden zij in verschillende workshops meer over gezond eten en leven. Er werd vol aandacht geluisterd en meegedaan aan de 4 workshops die werden gegeven in CSG Calvijn Groene Hart.

Wethouder Jeroen Gebben (jeugd en onderwijs) was al net zo enthousiast als de kinderen. Bij de officiële opening vertelde hij waar zijn reactie vandaan kwam. “Een gezonde en duurzame levensstijl is niet voor iedereen even vanzelfsprekend en belangrijk. Daarom is het zo waardevol dat kinderen ook op school kennismaken met gezond eten en leven. Zo leren ze spelenderwijs waarom dit zo belangrijk is en hoe je dat doet.

Gezonde thema’s

De workshops hadden verschillende thema’s:gezonde voeding en koken (door Patrick Dost, APP culinair); gezond bewegen (door Ben Wijnstekers, Feyenoord en Aad van Loon Sport); bewustzijn ten aanzien van gezond eten en leven (door Marielle Vergouwe, Lekker Pûh); gezond omgaan met geld (door de Rabobank).

Onderdeel GreensParade

De workshops BARgezond zijn een onderdeel van de GreensParade. U bent zaterdag 27 september van harte welkom bij dit festival in het Carnisserpark. De organiserende Stichting GreensParade gelooft dat een gezonde en duurzame levensstijl begint als je op jonge leeftijd leert wat het belang daarvan is. Het doel van de stichting is om op een positieve manier kennis over gezonde voeding en herkomst van producten te brengen. Door scholieren te laten zien, ruiken, voelen en vooral proeven wil de stichting hen enthousiast maken over gezonde voeding.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »