Tentoonstelling "Op Reis" bij Historische Vereniging Barendrecht wegens succes verlengd

BARENDRECHT – Tijdens de Open Monumentendag was het een gezellige drukte bij tentoonstelling “Op Reis” in het museum van de Historische Vereniging Barendrecht (HVB). Zowel buiten als binnen in D’ Ouwe School aan de Dorpsstraat 150a was een bonte verzameling objecten tentoongesteld. De tentoonstelling is verlengd tot 4 oktober.

Blikvangers als de antieke auto’s (beschikbaar gesteld door Dhr. Theo Vogelaar , Dhr. Jeroen Kooy en Dhr. Cees Schaap), evenals de maquette van het oude NS station (beschikbaar gesteld door Dhr. Ewout Blinde) trokken grote aantallen bezoekers. Velen namen hierbij de kans waar om deze prachtige stukken op de foto te zetten.

Het modeltreintje, beschikbaar gesteld door “De Posttrein”, draaide vrolijk zijn rondjes. De antieke PTT pakket-postkar gevuld met ansichtkaarten, de vitrines met artikelen die alles met het reizen in vroeger tijden te maken hebben, de film over het vervoer van de RTM in Rotterdam en omstreken en de antieke motoren en bromfietsen (zelfs een antieke Solex) maakte het geheel compleet. Dit alles werd weer mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van de HVB, waarbij we de beide dames, Mevr. Nel den Otter en Mevr. Joset Verboom-van Geenen extra willen bedanken, mede dankzij hun inzet is dit alles tot stand gekomen.

Via de educatieve site van de HVB is informatie beschikbaar over de tram en trein in Barendrecht. Wilt u hier meer over weten bezoek dan onze educatieve site educatief.historischbarendrecht.nl en kijk bij verbindingen.

“Op Reis”

De tentoonstelling “Op Reis” in het gebouw van de Historische Vereniging Barendrecht aan de Dorpsstraat 150a is nog tot en met 4 oktober te bezichtigen op de zaterdagen (of op afspraak) geopend van 14.00 uur tot 16.00 uur. U bent van harte welkom en de toegang is gratisBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »