20 september: Ode aan de natuur bij start nieuw seizoen Barendrecht Klassiek

BARENDRECHT – Op zaterdagavond 20 september brengt Ensemble Animato op uitnodiging van Barendrecht Klassiek een ode aan de natuur. Het opkomen van de zon klinkt in muziek uit de opera Faust van Charles Gounod. De vogels zingen in muzikale gedichten van Albert Roussel. Voor sopraan en fluit. Ook de zwaan van Camille Saint Saens en de Kolibri van Chausson zullen uitgevoerd worden, net als de forel van Franz von Schubert en romancen van Robert Schumann. De nimf Syrinx is te horen in een lied van Claude Debussy.

Ensemble Animato

De leden van Ensemble Animato hebben een grote staat van dienst. De uit Barendrecht afkomstige sopraan Iris Giel zingt in het Koor van de Nederlands Opera. Hoboïste Anja van der Maten maakt deel uit van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Fluitiste Marjolein de Wit en pianiste Annemarie de Boer zijn geregeld te horen in binnen- en buitenland.

Natuurschrijver

Een bijzondere bijdrage aan het programma levert natuurschrijver Koos Dijksterhuis, bekend van zijn dagelijkse column over de natuur in dagblad Trouw en als schrijver van boeken en geestige verzen.

Dorpskerk

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk, Dorpsstraat 146, naast de watertoren en is mede mogelijk dankzij bijdragen van sponsoren en de samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk.

Het concert begint om 20.00 uur. Vanaf half 8 en tijdens de pauze staan koffie en thee klaar. De toegang is, als altijd, vrij. Bijdragen na afloop worden zeer op prijs gesteld. Meer informatie staat op de site: barendrechtklassiek.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »