Nieuw speeltoestel voor CBS de Vrijenburg en kinderen uit de wijk (Carnisselande, Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Het nieuwe schooljaar is goed begonnen voor de leerlingen van CBS de Vrijenburg. Op het speelplein onthulden directeur Aad Kal en mevrouw de Geus van het coöperatiefonds van de Rabobank dinsdagochtend 2 september een nieuw speeltoestel. Het klimtoestel valt goed in de smaak: zowel de kleuters als de beginnende pubers maken er volop gebruik van! Maar ook de kinderen uit de wijk komen erop af. Het plein is na schooltijd openbaar toegankelijk en dan kan iedereen hier komen spelen.

Het speeltoestel is een verrijking voor de school en de kinderrijke wijk Vrijenburg. Ook de gemeente is er blij mee: “De schoolpleinen zijn in ons beheer en wij konden de veiligheid van het oude speeltoestel niet meer garanderen“.

Gezamenlijk initiatief

Het speeltoestel is er gekomen dankzij de gezamenlijke inspanningen van de school, de ouderraad, het Coöperatiefonds van de Rabobank en de gemeente. Hierdoor was het mogelijk een groter en uitdagender toestel aan te schaffen dat meer mogelijkheden voor de kinderen biedt.

Meedenken en -werken

Het initiatief sluit mooi aan bij wat het nieuwe college van EVB, VVD en D66 vindt van maatschappelijke initiatieven en hoe het college hiermee om wil gaan. Zo is in het coalitieakkoord te lezen: ‘Wij vertrouwen erop dat onze inwoners meedenken, meewerken of zelf waardevolle initiatieven ontplooien op het gebied van hun leefomgeving (of daarbuiten).’ En verderop in het akkoord staat: ‘Wij treden deze initiatieven met openheid en vertrouwen tegemoet en laten er de ruimte voor.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: CBS De Vrijenburg, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »