Vrijwilligers helpen met grote schoonmaak bij De Kleine Duiker na verwoestende brand

BARENDRECHT – [Foto’s] Tientallen vrijwilligers hebben zich vanochtend (Zondag 14 april 2024) om 10:00 uur bij de poort van De Kleine Duiker gemeld om te komen helpen met schoonmaken van het terrein. Het terrein ligt vol met (hele kleine stukjes) verbrand hout, zonnepanelen/glas en piepschuim.

Er waren zelfs zoveel meer mensen dan verwacht dat de handschoenen en bezems al snel op waren. Er zijn inmiddels meer handschoenen en vuilniszakken. Voor de hulptroepen die vanmiddag (Zondag 14 april 2024) willen komen helpen: Vanaf nu (13:00 uur) kun je je weer bij de poort melden om te helpen schoonmaken. Neem zoveel mogelijk eigen handschoenen, bezems, veger en blik en een vuilniszak mee. Op die manier kom je niet met lege handen te staan en kun je helpen met schoonmaken.

Grote schoonmaak

De stenen, tussen de kiezels, het gras en tussen het stro: Overal liggen stukjes roet, glas, zonnepaneel en verbrand hout. Het is nog een flinke klus om het hele terrein schoon te krijgen. Tafels, stoelen en speeltoestellen die de brand hebben doorstaan zijn ook veilig gesteld en worden door vrijwilligers schoon gespoten. Dankzij de vele helpende handen is er vanochtend (Zondag 14 april 2024) al een goed begin gemaakt de ergste vervuiling op te ruimen.

Alle dieren zijn gisteren (Zaterdag 13 april 2024) op tijd in veiligheid gebracht. Een aantal dieren staat tijdelijk op een ander veld zodat vrijwilligers makkelijker kunnen helpen schoonmaken.

Steun De Kleine Duiker

Wie De Kleine Duiker financieel wil steunen kan bijdragen aan de doneeractie die is opgezet. Op het moment van schrijven is er al door 50 donateurs in totaal ruim €1.300 opgehaald.  “Deze crowdfunding is opgestart om zoveel mogelijk geld op te halen voor de heropbouw en het herstel van het erf. (…) Iedereen enorm bedankt voor alle steun en lieve berichtjes. Het doet ons erg goed hoeveel mensen ons willen helpen!“, aldus de organisatie van De Kleine Duiker

Zie ook: Schuur van De Kleine Duiker in vlammen op gegaan, hulp gevraagd bij schoonmaken van het terreinBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »