Eerste woningen van woningbouwproject ‘ROSA’ in Vrouwenpolder vanaf december in de verkoop

BARENDRECHT – In de Vrouwenpolder wordt gestart met de verkoop van de woningen in project ‘ROSA’. Het gaat om het gebied ‘Vrouwenpolder fase 5’: Het stuk nu nog braakliggende grond in de hoek van de Kilweg met de Oude Trambaan.

Gisteren ondertekenden wethouder Lennart van der Linden en René Sleeuwenhoek, van de ontwikkelende bouwer Gebroeders Blokland, de overeenkomst voor de bouwgrond. Hiermee is officieel het startsein gegeven voor de toekomstige realisatie van 60 koopwoningen en 65 koopappartementen. Binnen dit project zijn geen huurwoningen opgenomen.

Voorrangspositie voor Barendrechters

Binnen het gebied zullen 65 appartementen en 60 woningen in verschillende prijsklassen worden gerealiseerd. Bijna 50% van deze woningen en appartementen valt binnen de betaalbare sector (let op: ‘betaalbaar’ is een definitie van de gemeente/overheid en betreft woningen tot tot €355.000, zoals ook in de Woonvisie 2023 staat beschreven).

Daarnaast heeft de gemeente met de ontwikkelaar afgesproken dat Barendrechters een voorrangspositie krijgen bij het kopen van woningen binnen dit project. Inwoners van Barendrecht die een eengezinswoning achterlaten en verhuizen naar één van de nieuwbouwappartementen krijgen nog meer voorrang (voorrang wordt bepaald op basis van een puntensysteem), de gemeente doet dit om de doorstroming op de woningmarkt de bevorderen.

Vrouwenpolder fase 5 wordt ROSA

Het nieuwbouwproject krijgt de naam ROSA. De wijk is een vervolg op de reeds gerealiseerde projecten Roos en Roos 2.0, welke ook door Gebroeders Blokland zijn ontwikkeld en gerealiseerd. De verkoop van de eerste woningen start in december en als dit voorspoedig verloopt kan de rest snel volgen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de website rosabarendrecht.nl. In eerste instantie gaan er in december 8 twee-onder-één-kap woningen, 23 starterswoningen en 8 hoekwoningen in de verkoop. Daarna volgt de rest van de woningen (nog niet bekend wanneer precies)

De start van de bouw van de I’ fase is gepland in de 2e helft van 2024. Deze planning is onder andere afhankelijk van de verkoop, de doorlooptijd van de noodzakelijke procedures en de doorlooptijd bij de betrokken nutsbedrijven

Vrouwenpolder fases 4 en 6

In Vrouwenpolder komen op drie locaties woningen in verschillende fases. De bouw van Vrouwenpolder fase 6 is in volle gang. In dit nieuwe appartementencomplex worden 25 duurzame koopappartementen gebouwd. De verkoop is al gestart en er zijn nog enkele appartementen beschikbaar.

Voor Vrouwenpolder fase 4 is recent een openbaar verkooptraject doorlopen, waaruit Dura Vermeer is geselecteerd. Het plan is dat op fase 4 in totaal 125 woningen komen, waarvan 1/3 deel sociale huurwoningen, 1/3 deel betaalbare koopwoningen en 1/3 deel duurdere koopwoningen. De plannen en de voorlopige planning worden later bekend gemaakt. Meer over deze projecten is te vinden op barendrecht.nl/vrouwenpolder.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »