Plan voor rijtje nieuwbouwwoningen aan de Talmaweg 107: Twee betaalbaar, vijf in 'reguliere segment'

BARENDRECHT – Villex Beheer is voornemens om het huidige pand aan de Talmaweg 107 te slopen en nieuwbouw te realiseren. In het gebouw worden momenteel statushouder/Oekraïners opgevangen en zit Kledingbank UnieK gevestigd. Op de plek moeten 7 woningen terugkomen.

Door de functiewijziging zal de kledingbank een andere bestemming moeten vinden. De doelgroepen Oekraïners/Statushouders zullen verhuisd moeten worden naar een nieuwe locatie“, aldus wethouder van der Linden.

Rijtjeshuizen

Het college heeft besloten om de haalbaarheid van het plan voor de 7 rijtjeshuizen verder te onderzoeken. Volgens de schetsen zouden de woningen met hun voordeur richting het (provinciaal) fietspad komen te liggen. Het straatje dat nu nog langs het gebouw loopt zal verdwijnen en dat worden de achtertuinen van de woningen.

Uit deze ontwerpen blijken de 2 betaalbare woningen (prijs tot max NHG bedrag) een oppervlak te krijgen van 85m². De 5 reguliere woningen (=duurdere segment) zullen 110m² worden. Om aan de parkeernorm te voldoen zal er naast de 12 bestaande parkeerplekken een extra 13e parkeerplaat worden gerealiseerd.

Om de bouw uiteindelijk mogelijk te maken moet er nog een bestemmingsplan wijziging plaatsvinden: De locatie heeft momenteel de bestemming ‘Maatschappelijk’ en dit zal met een uitgebreide procedure nog moeten worden gewijzigd in ‘wonen’ indien er woningen gaan worden gerealiseerd.

Bewonersavond

Om de omwonenden te informeren wordt binnenkort een bewonersavond georganiseerd, zo stelt de gemeente: “Tijdens deze avond zullen de plannen aan de omwonenden voorgelegd worden en hebben zij de kans om te spreken met de uitvoerende partijen“, aldus de wethouder. Een exacte datum is niet bekendgemaakt.

Schetsen van: Villex, via: A3 ArchitectenBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »