Rijstroken van A15 bij Barendrecht dicht, lange files nadat vrachtwagen matrixbord boven de weg raakt

BARENDRECHT – Drie rijstroken van de A15 bij Barendrecht richting Ridderkerk zijn sinds kwart voor twee vanmiddag (Vrijdag 17 februari 2023) afgesloten. Dit gebeurde als directe veiligheidsmaatregel: Een vrachtwagen was vlak daarvoor tegen een matrixbord boven de weg aangereden, daardoor raakte een deel van het bord los. Deze hing nog wel boven de weg, maar hing los en wapperde in de (toch al stevige) wind.

Update: Rond 17:15 zijn alle rijstroken weer vrijgegeven, het is nog wel heel druk (tientallen km’s file vanuit Vlaardingen en Rozenburg). Rond 18:15 uur stond op dezelfde stukken snelweg nog steeds file.

Een aannemer is bezig met herstelwerkzaamheden, Rijkswaterstaat verwacht dat het probleem rond 17:00 uur is verholpen. Tijdens de herstelwerkzaamheden is de hele hoofdrijbaan afgesloten: “Om veilig te kunnen werken en om de veiligheid te garanderen van weggebruikers is de weg daar helemaal dicht“, aldus Rijkswaterstaat. De schade is gereden bij een matrixbord boven de weg thv de 1e Barendrechtseweg in Barendrecht.

Files

De afsluiting van 3 rijstroken had na een half uur al een file van 6km tot gevolg. Inmiddels staat een groot deel van de ring rond Rotterdam vast. Vanaf Vlaardingen tot aan Barendrecht staat in de file, en vanuit Europoort staat het verkeer al stil als ze bij Rozenburg de Calandbrug of Thomassentunnel over/uit rijden. Op dit traject zijn is in de tussentijd ook weer minstens 2 keer melding gemaakt van een ongeval.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »