Onderhoudswerkzaamheden bij gasinstallatie langs de Kilweg

BARENDRECHT – Bij de gasinstallatie langs de Kilweg vinden sinds kort werkzaamheden plaats. Wie langs de locatie rijdt ziet sinds enkele weken regelmatig veel personeel en een hoge kraan boven de installatie uitsteken. BarendrechtNU kreeg afgelopen week dan ook regelmatig de vraag: Wat gebeurt hier?

Navraag bij de NAM leert dat er wordt gewerkt aan een zogeheten ‘turn-around’: “We voeren gepland onderhoud uit op onze locatie bij de Kilweg, waarbij alle installaties en leidingen worden geïnspecteerd, onderhoud krijgen en waar nodig ook de nodige vervangingen plaatsvinden. Naast het onderhoud worden gelijktijdig ook de (wettelijk) vereiste inspecties uitgevoerd“, aldus een woordvoerder van de NAM.

Op de locatie is normaliter weinig activiteit te zien voor omwonenden en passanten, terwijl er momenteel veel medewerkers, materieel en en kranen worden gebruikt. De NAM laat weten dat dit type onderhoud een interval van zes jaar heeft: “Dat is ook de reden dat de omgeving lange tijd niets gezien heeft. Op zo’n locatie is normaal gesproken ook weinig activiteit te zien.

De werkzaamheden zijn begin juni gestart en eindigen begin augustus (eventueel uitloop van enkele weken). De NAM laat weten dat de omgeving weinig overlast zal ondervinden van het onderhoud, los van de zichtbare activiteiten en meer verkeersbewegingen.

Foto via: NAMBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »