Tiny Forest het Draaibos geopend bij basisschool de Draaimolen aan de Stellingmolen

BARENDRECHT – Sinds vandaag (Dinsdag 29 maart 2022) is Barendrecht een klein bos rijker. De kinderen van basisschool de Draaimolen aan de Stellingmolen hebben hun eigen Tiny Forest geplant.

Samen met schooldirectrice Nancy Wols hebben leerlingen Yurlisiënne, Daan en Lizzy de eerste boom in het Draaibos geplant. Vervolgens zijn vele groepen het bos ingedoken om de kleine bomen te planten.

Tiny Forest het Draaibos

Het Draaibos is tot stand gekomen door openbare basisschool de Draaimolen, de gemeente Barendrecht en IVN Natuur Educatie. Aan het eind van de schooldag zijn alle 600 “kleuter”-bomen geplant en is het bos feestelijk geopend door de wethouder Cees Schaap.

De komende tijd zullen diverse groepen van de Draaimolen natuureducatie krijgen en goed voor het bosje zorgen: “Een mooi groene aanwinst voor de gehele buurt!” Het Draaibos is te vinden aan de Stellingmolen 12 in Barendrecht en open voor iedereen.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

Artikelfoto van het planten van de eerste boom via Sabrina Bakker en Denise LodderBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »