Waarderingsspeld voor mevrouw Versendaal-Kraaijeveld uit Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Vrijdag 9 mei 2014) ontving mevrouw Versendaal-Kraaijeveld een Barendrechtse Waarderingsspeld uit handen van burgemeester Van Belzen. Dit gebeurde in het gemeentehuis van Barendrecht. Mevrouw Versendaal-Kraaijeveld kreeg de gemeentelijke onderscheiding opgespeld voor haar jarenlange vrijwillige inzet voor ouderen, zieken en eenzamen namens de Nederlandse Patiënten Vereniging en vanuit de Immanuëlkerk en haar inzet voor deze kerk op andere vlakken.

Vrienden, familie en bekenden waren aanwezig om mevrouw Versendaal-Kraaijeveld te feliciteren. Ze is zelf met een smoes naar het gemeentehuis gelokt om de onderscheiding als een verrassing te kunnen ontvangen.

Nederlandse Patiënten Vereniging

Mevrouw Versendaal-Kraaijeveld is sinds 1994 actief voor de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV). Zij helpt ouderen, zieken en eenzamen voor langere of kortere tijd. Bijvoorbeeld door met hen te gaan wandelen, ze een luisterend oor te bieden, gesprekken te voeren en hen te begeleiden naar ziekenhuisafspraken. Zij is in haar bezoeken trouw en toegewijd. Om nog beter hulp te kunnen bieden, heeft mevrouw Versendaal-Kraaijeveld een tweejarige opleiding Psychopastorale hulpverlening gevolgd.

Immanuëlkerk

Mevrouw Versendaal-Kraaijeveld zet zich niet alleen namens de NPV in voor ouderen, zieken en eenzamen. Ook is zij al 15 jaar actief als vrijwilligster voor de Immanuëlkerk en bezoekt mensen die eenzaam zijn, bijna niet meer buiten komen of ouderen die haar gezelschap op prijs stellen. Naast de hulp voor zieken en eenzamen, is mevrouw Versendaal-Kraaijeveld al jarenlang met veel enthousiasme betrokken bij de organisatie van activiteiten van de Immanuëlkerk. Zo is zij mede-organisator van de jaarlijkse Actiemarkt, waarvan de opbrengst naar Polen gaat. Ook helpt zij bij de organisatie van de ‘Start-zaterdag’ van de opening van het Winterseizoen en helpt zij om de 2 jaar met de organisatie van het kampeerweekend met de kerk.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »