BARENDRECHT  – Ashley Willemsteijn (24) heeft namens de gemeente Barendrecht uit handen van burgemeester Veldhuijzen een pluim ontvangen. Zij kreeg deze omdat zij 27 november 2021 tijdens een korfbalwedstrijd het leven heeft gered van een medespeler.

Burgemeester Govert Veldhuijzen noemt Ashley haar actie een ware heldendaad: ‘’Voor haar optreden was een ontzettende portie moed en zelfvertrouwen nodig. Een gebeurtenis die op Ashley ook grote indruk heeft gemaakt. Ik ben Ashley dan ook zeer erkentelijk voor wat zij voor haar medemens heeft gedaan. Een bijzondere en ik mag wel zeggen, heldendaad.”

Bongerdhal

De voor Vitesse korfballende Ashley zag dat een medespeler van korfbalvereniging DVS vlak na de start van de wedstrijd in elkaar zakte en aarzelde geen moment. Toen zij constateerde dat hij niet ademde en geen hartslag had, is zij direct gestart met reanimatie. Omstanders hebben een AED gehaald, daarmee heeft Ashley de reanimatie voortgezet. De officier van de GGD die om de hoek op de Barendrechtseweg woont was snel ter plaatse, evenals de ambulance en de brandweer. Tijdens de reanimatie kwam de man bij kennis en is hij vervolgens zelf op de brancard gestapt.

Korfbalvereniging Vitesse laat weten ontzettend trots te zijn op Ashley en haar clubgenoten die deze situatie tot een goed einde hebben weten te brengen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »