Trein (Sprinter) op Station Barendrecht

BARENDRECHT – Vanaf vandaag (Maandag 13 december 2021) rijdt er op werkdagen iedere 10 minuten een trein vanaf station Barendrecht richting Rotterdam en Dordrecht. De nieuwe dienstregeling van de NS ging gisteren (Zondag 12 december 2021) in en onderdeel daarvan is de eerste 10-minuten sprinter van Nederland tussen Rotterdam en Dordrecht. Ieder uur vertrekken er 6 treinen in beide richtingen.

In de afgelopen maanden testte de NS de nieuwe 10-minuten dienstregeling al op woensdagen. Inmiddels is de 10-minuten dienstregeling ingesteld voor alle werkdagen. In de praktijk komt er iedere 9 tot 12 minuten een trein per reisrichting.

NS: “Overdag rijdt iedere tien minuten een Sprinter. Dit is de eerste stap in de ambitie van NS om twaalf keer per uur een CitySprinter te rijden en op meer stations te laten stoppen.” Wie via Rotterdam Centraal verder wil reizen in noordelijke richting kan ook profiteren van de nieuwe 10-minuten Intercity op het traject Rotterdam – Delft – Den Haag – Leiden – Schiphol.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »