Hockeyclub Barendrecht neemt blaashal 'De Ballentent' officieel in gebruik

BARENDRECHT – [Foto’s] Hockeyclub Barendrecht (HCB) heeft de nieuwe blaashal op Sportpark de Doorbraak vanochtend (Zaterdag 11 december 2021) officieel in gebruik genomen. Afgelopen week hebben tientallen vrijwilligers de leverancier van de hal geholpen om de blaashal van de grond af aan op te bouwen (foto’s onderaan). Afgelopen woensdagavond werd de hal ‘opgeblazen’ en tot afgelopen nacht is er doorgewerkt om de zaal speelklaar te krijgen.

De blaashal bevat 2 hockeyvelden die gebruikt kunnen worden tijdens het zaalhockeyseizoen. De hal wordt overeind gehouden door een grote ventilator aan de binnenkant. Overdruk in de hal zorgt ervoor dat het geheel overeind blijft. Het betreden van de hal is dan ook alleen mogelijk door een sluis of draaideur, waarmee wordt voorkomen dat de druk in de hal ineens zakt.

Officiële ingebruikname

HCB voorzitter Erik Beenen en wethouder sport, Nico Bults, verrichten vanochtend (Zaterdag 11 december 2021) vroeg de officiële onthulling van de naam van de nieuwe blaashal: ‘De Ballentent’. Spelers van het Heren 1 en Dames 1 team mochten vanochtend (Zaterdag 11 december 2021) om 08:00 uur als eerste een balletje slaan op de nieuwe zaalvelden, waarna om 08:30 uur al de eerste wedstrijden van start gingen.

In de weekenden zal er voorlopig tot 16:30 uur gebruik worden gemaakt van de blaashal (ivm de coronamaatregelen). Tijdens de komende kerstvakantie zal de hal ook intensief worden gebruikt voor wedstrijden en trainingen.

Investering

De blaashal, 47 bij 56 meter en zo’n 10 meter hoog, zal ieder jaar tijdelijk op hockeyveld 5 op sportpark de Doorbraak worden geplaatst tijdens het zaalhockeyseizoen. Voor maart 2022 wordt de hal weer weggehaald zodat het veld kan worden gebruikt voor de veldcompetitie.

Hockeyclub Barendrecht heeft volledige blaashal, systemen en materialen gekocht, waardoor deze komende jaren weer kan worden opgezet. De aanschaf kostte ruim een half miljoen euro, waarvan een deel is bekostigd door een subsidieregeling voor sportaccommodaties van de overheid (een ton). Daarnaast heeft de club afgelopen jaar leden de optie geboden om mee te investeren (obligatielening) in de aanschaf van de blaashal. Zo’n 23 deelnemers dragen daarmee ook nog ruim een ton bij in de aanschafkosten. Voor het overgebleven deel is een lening afgesloten. Leden betalen dit seizoen voor de zaalcompetitie een zo’n €25 meer.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »