Ontsnapte rattenslang kronkelt over het Doormanplein

BARENDRECHT – [Foto’s] Op het Doormanplein is tegen het eind van de middag een ontsnapte rattenslang aangetroffen. Een bezoeker van het Doormanplein zag het beest langs het gebouw van de voormalige kinderopvang op het horecaplein kronkelen. De politie werd ingeschakeld en een hondengeleider, die de hulpmiddelen heeft om het beest te vangen, kwam ter plaatse.

De slang is tijdelijk in een papiercontainer gelegd en bij een buurtbewoner geplaatst, met een stevige steen op de klep van de container. De dierenambulance is in de loop van de avond langsgekomen om het dier op te halen. Na controle bleek het te gaan om een rattenslang, die naast ratten en muizen bijvoorbeeld ook kippen kan wurgen en opeten. Een geluk bij een ongeluk dat het dier op het Doormanplein kon worden gevangen: In een naastgelegen tuin werden door de bewoners een aantal kippetjes gehouden.

De slang is door medewerkers van de Dierenambulance voorzichtig uit de container gehaald. De slang kan bijten (met een flinke bloeding tot gevolg), maar is niet giftig. De slang zal worden overgebracht naar een tijdelijke opvang. Of er iemand in de omgeving woont die zijn slang kwijt is, is vooralsnog niet bekend.

Artikelfoto: Foto’s in middelste kolom: Ingezonden foto’s van de slang op het Doormanplein, foto’s links en rechts: Slang gevangen door de Dierenambulance medewerkersBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »