Woestijnlynx op viaduct A15 en in Kooiwalbos: "Oog in oog met Caracal"

BARENDRECHT – In het Kooiwalbos is vanochtend (Woensdag 14 juli 2021) een Caracal (woestijnlynx) gezien en uiteindelijk gevangen. De politie ontving vanochtend (Woensdag 14 juli 2021) een melding van iemand die de lynx op het viaduct over de A15 had zien lopen en daarna het Kooiwalbos in verdween.

De Caracel is een slanke, middelgrote, gevlekte kat van met een korte staart en lange oorpluimen. Het dier weegt tussen de 6 en 22 kilo en leeft van verschillende prooisoorten, voornamelijk knaagdieren en vogels. De caracal komt voor in heel Afrika, het Arabische schiereiland, het Midden-Oosten, centraal en zuidwest-Azië tot in India. (via: Wikipedia)

Verdoofd

Politie wijkagent Jack: “Enkele uren later was er wederom een voorbijganger die ook oog in oog was komen te staan met de Caracal.” Na een zoektocht vanmiddag (Woensdag 14 juli 2021) in het Kooiwalbos werd het dier uiteindelijk aangetroffen achter een boom. Een dierenarts heeft de Caracal van een afstand verdoofd waarna deze veilig kon worden gevangen en meegenomen.

Waar het dier vandaan kwam is niet bekend. Het is verboden om de beschermde katachtige in Nederland als huisdier te houden. De NVWA nam vorige maand nog 3 Caracal’s in beslag in een woning in Almere. De politie gaat er vanuit dat het dier door iemand is gedumpt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door wijkagentjack (@wijkagentjack)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »