Hondje

BARENDRECHT – Het SVHW regelt in Barendrecht de hondenbelasting via de gemeentelijke belastingen. Voor de controle op hondenbezit heeft zij het Velpse bureau LEGITIEM BV in de arm genomen. De controleurs van dit bureau gaan vanaf 12 mei 2014 in Barendrecht langs de deuren om het hondenbezit in kaart te brengen. Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren. Wanneer de controleurs een hond aantreffen waarvoor geen belasting wordt betaald, vullen zij een aangiftebiljet in.

Verplichte aangifte hondenbezit

Wanneer u een hond heeft, bent u verplicht aangifte te doen van het hondenbezit. Door zelf uw hond(en) aan te melden, voorkomt u een boete. Wijzigt in de loop van het jaar het aantal honden dat u heeft of vertrekt u naar een andere gemeente? Geef dit dan aan het SVHW door, dan vermindert zij het belastingbedrag. U kunt uw hond aanmelden via het Aangiftebiljet Hondenbelasting, telefonisch via (0800) 02 00 873 of via www.svhw.nl.

Afmelden

Afmelden kan alleen schriftelijk of via de website. Stuurt u in dit geval een kopie mee van de rekening van de dierenarts of een kopie van de euthanasie-/ afstandsverklaring als bewijs.

Meer informatie over hondenbelastingBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »