Realisatie van nieuwe Waalhaventje aan 't Waaltje

BARENDRECHT – [Foto’s] Langs de Noldijk wordt momenteel gewerkt aan de realisatie van het nieuwe Waalhaventje. De werkzaamheden vinden plaats in mei en juni, de ingebruikname staat gepland voor juli 2021. Wethouder Luijendijk: “Wij hopen op een mooie (na)zomer, waarbij veel gevaren zal worden.

Het nieuwe Waalhaventje krijgt 68 ligplaatsen voor recreatieve bootjes. Naar verwachting zullen vanaf 1 juli 2021 de bootjes terugkeren in de nieuw aangelegde haven. De exploitatie van de ligplaatsen is in handen van watersportvereniging (WSV) het Waaltje.

Clubgebouw

WSV Waaltje: “De vereniging krijgt een mooi clubgebouw met een bescheiden horeca functie. Zo zullen de leden en passanten bij ons een kop koffie kunnen drinken of wat fris. We zullen een beperkte kleine kaart kunnen bieden. (…) Wij zullen volledig draaien op vrijwilligers die met hun inzet de vereniging een warm hart toedragen.

Op het nieuw te bouwen clubhuis worden 30 zonnepanelen geplaatst. Het gebouw krijgt geen gasaansluiting.

Buitenruimte

De buitenruimte wordt eveneens opnieuw ingericht en het terrein wordt openbaar toegankelijk. U zult straks direct langs de Waal kunnen parkeren en verblijven. Het gebied wordt verrijkt met natuurvriendelijke oevers en een vispaaiplaats. Ook krijgt het haventje een eigen boothelling.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »