Vuurwerk Barendrecht 2016-2017

BARENDRECHT – De politie trof eind oktober 2020 een hoeveelheid illegaal vuurwerk aan op de Klarinetweg in Barendrecht. Agenten zagen twee personenauto’s met openstaande kofferbakken en gingen poolshoogte nemen. In beide auto’s werden grote hoeveelheden illegaal vuurwerk aangetroffen, waaronder honderden stuks Cobra 6 en een 21 kilo wegende flowerbed (doos siervuurwerk).

De twee mannen die hier werden aangehouden en een man uit Dordrecht, waar ook vuurwerk was opgeslagen, moesten zich hiervoor vorige week voor de rechter verantwoorden.

Taakstraffen

Een 28-jarige inwoner van Barendrecht werd door de rechter veroordeeld voor het opslaan (in een auto) en/of voorhanden hebben van professioneel vuurwerk en de handel hierin. Voor het éne feit kreeg hij een taakstraf van 240 uur (en als hij dat niet doet: 120 dagen hechtenis), voor het tweede feit krijgt hij nog eens 232 uur taakstraf (of 116 dagen hechtenis). Ook krijgt hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden met een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast is een geldbedrag van €1.750 verbeurd verklaard (de rechter beslist dan dat in beslag genomen spullen niet terug gaan naar de veroordeelde). De Barendrechter verkocht het vuurwerk aan een tweede verdachte, een man uit Mijnsheerenland, die ook is veroordeeld:

Een 23-jarige inwoner van Mijnsheerenland werd verdacht van dezelfde feiten (maar opslag van het vuurwerk in een woning ipv auto). Hij is veroordeeld tot 240 uur taakstraf (of 120 dagen hechtenis) en een volledig voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden met een proeftijd van 3 jaar.

Dordrecht

Een 29-jarige man uit Dordrecht moest zich vorige week ook voor de rechter verantwoorden als derde verdachte in deze zaak. Hem werd het in een woning opslaan en voorhanden hebben van illegaal vuurwerk ten laste gelegd. Net als de man uit Mijnsheerenland heeft deze man een taakstraf van 240 uur opgelegd gekregen met een volledig voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden.

Update 25 maart: De veroordeling van de verdachte uit Dordrecht is toegevoegd. Daardoor is het totaal aantal uren taakfstraf opgelopen tot 952 (de titel is nog van vóórdat deze veroordeling bekend was).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »