Gemeente leegt geen ondergrondse- en (mini)containers vanwege 'winterse omstandigheden'

BARENDRECHT – BAR Afvalbeheer stuurt vandaag (Maandag 8 februari 2021) geen vuilniswagens de weg op om (mini)containers en ondergrondse containers te legen. Ook blijven de afvalaanbiedstations in Barendrecht en Rhoon vandaag (Maandag 8 februari 2021) gesloten, aldus BAR-Afvalbeheer vanochtend. Ze hopen dinsdag 9 februari weer te kunnen starten met het legen van minicontainers voor PMD+restafval.

Update 19:00 uur: Morgen (Dinsdag 9 februari 2021) worden de (mini)containers PMD+restafval weer volgens de afvalkalender opgehaald (GFT en papier niet). De route van vandaag (Maandag 8 februari 2021) zal zaterdag worden ingehaald.

Een woordvoerder van BAR-Afvalbeheer laat op vragen over de reden weten: “De reden is inderdaad dat de vrachtwagens nu niet veilig hun routes kunnen rijden. We zijn nu bezig om, op basis van actuele informatie over de begaanbaarheid van de wegen, te inventariseren hoe en wanneer we de inzameling weer kunnen oppakken. Zodra we daar zicht op hebben (in de loop van de middag is de verwachting) zullen we e.e.a. op onze website communiceren. De insteek is om zo snel mogelijk en verantwoord weer aan de slag te gaan, de uitwerking hiervan volgt in de loop van de dag en zal terug te vinden zijn op onze website.

Afval binnen houden

BAR Afvalbeheer: “De containers raken sneller vol. Wij vragen uw medewerking om uw afval (papier, glas, PMD+restafval) tijdelijk in huis te houden bij volle containers. Zet uw afval niet naast de container, maar bewaar dit in uw schuur of garage.

Ondergrondse containers

Vanwege de besneeuwde wegen zijn deze week niet alle containers bereikbaar voor de inzamelwagens: “Wij vragen u om uw afval zoveel mogelijk in ondergrondse containers aan te bieden die aan een begaanbare weg liggen en goed bereikbaar zijn voor de inzamelwagens. We verwachten dat we gezien de weersomstandigheden de hele week nodig hebben voordat de achterstanden weer zijn ingelopen.

GFE

Deze week is het niet mogelijk om de GFE-cocons en GFT minicontainers te legen, zo laat BAR Afvalbeheer weten. Daardoor worden de minicontainers voor GFT van maandag 8 tot en met vrijdag 12 februari niet geleegd: “Vanwege de temperaturen onder 0, vriezen groente-, fruit- en etensresten aan de cocons vast. Daardoor worden de GFE-cocons deze week niet geleegd. Omdat de hoeveelheid GFE in de winter beperkt is, worden deze routes niet ingehaald. De capaciteit die hierdoor vrijkomt, wordt ingezet om de rest van de afvalinzameling zoveel mogelijk door te kunnen laten gaan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »