Wegsleepregeling vanaf februari van kracht: Fout geparkeerde auto’s kunnen worden weggesleept

BARENDRECHT – Gisteravond (Dinsdag 26 januari 2021) heeft de gemeenteraad de Wegsleepverordening Barendrecht 2021 vastgesteld. Met deze wegsleepregeling kunnen fout geparkeerde auto’s in de toekomst worden weggesleept. De regeling geldt vanaf begin februari.

Wegslepen

Het komt regelmatig voor dat auto’s geparkeerd staan op een plaats waar dat niet alleen verboden is, maar ook veel hinder veroorzaakt. Zoals onbevoegd parkeren op een laad- en loshaven, taxistandplaats, markt- of evenemententerrein, voetgangersgebied, invalidenparkeerplaats of voor een uitrit.

Ook kan het gaan om parkeren op een plek waar dat tijdelijk mag, maar waar de auto vervolgens veel te lang staat, bijvoorbeeld bij een oplaadpaal. De overtreder kan hiervoor een boete krijgen. Daarmee is het probleem nog niet opgelost: de auto staat nog steeds in de weg en dat veroorzaakt op dat moment grote problemen. De verkeerd geparkeerde auto kan dan worden weggesleept.

Uiteraard wordt een voertuig alleen weggesleept als dat echt nodig is. In de meeste gevallen kan bij overtreding van een parkeerverbod worden volstaan met een boete.

Uw voertuig is weggesleept. En nu?

De overtreder kan zijn/haar voertuig weer ophalen bij het bergingsbedrijf Barendregt in Rhoon. Hij/zij betaalt zelf de kosten voor het wegslepen en het stallen van het voertuig. Voor een personenauto is dat €201,77 voor het wegslepen. De stallingskosten zijn €13,92 per dag. Voor een vrachtauto gelden hogere tarieven.

Vragen over de wegsleepregeling?

Neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 140180 of via het contactformulier.

Artikelfoto: Archieffoto van een bergingsvoertuig van A. Barendregt in BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »