Schenking van Coronasneltestcentrum Barendrecht aan Voedselbank Barendrecht

BARENDRECHT – Een coronasneltestcentrum op bedrijventerrein Vaanpark in Barendrecht is inmiddels drie weken actief. Hier is in een kleine unit aan de Arnhemseweg een commerciele coronasneltestcentrum opgezet.

Medewerkers van de Voedselbank Barendrecht werden vorige week uitgenodigd voor een rondleiding in het centrum. Dit was niet voor niets: Voor iedere test die wordt afgenomen in deze teststraat doneren de initiatiefnemers €1,- aan de voedselbank Barendrecht. Honderden sporters die zich vorige week moesten laten testen hebben al voor de eerste honderden euro’s gezorgd.

Testen

Een medewerker van de Voedselbank Barendrecht vertelt: “Terwijl we samen met de secretaris van Voedselbank Barendrecht rond mochten kijken en luisteren, hoorden we dat het Coronasneltestcentrum zich aan het voorbereiden was op een grote test van zo’n 500 zwemmers voor de Rotterdam Qualification Meet. Dit is een kwalificatie van Nederlandse en buitenlandse zwemmers voor de Olympische of Paralympische Spelen of het EK-zwemmen in Polen. Een grote klus voor Michel en zijn team, waarvoor ze op deze dinsdagavond samen gaan zitten om alles nog eens af te stemmen.

Van de tests die bij de zwemmers zijn afgenomen en alle andere die nog worden uitgevoerd zal het testcentrum € 1- per test te doneren aan Voedselbank Barendrecht en Support Caspar (deze stichting financiert onderzoek naar behandeling van alvleesklierkanker).

De Voedselbank Barendrecht is blij met de donatie: “Dit is een heel mooie geste waarbij nut, noodzaak, commercie en vrijgevigheid samengaan. Aan dit prachtige initiatief werken mee: Initiatiefnemer Mr. Robin Gaillard (niet op de foto), Dr. Bennie Bijl, Marleen Wiering, Sandy de Haan, Michel de Kok, Arjan de Rek en Evelien van Rietschoten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »