Nieuwe bomen langs de Sweelincklaan: Boomfeestdag voor groep 6 van De Draaimolen

BARENDRECHT – [Foto’s] Vandaag (Woensdag 25 november 2020) heeft de gemeente langs de Sweelincklaan 34 extra bomen aangeplant. Wethouder Schaap zette de eerste boom in de grond samen met leerlingen uit groep 6 van basisschool De Draaimolen. “Door met de inrichting van tuinen en de openbare ruimte rekening te houden met de klimaatverandering kunnen we schade en hinder zoveel mogelijk voorkomen“, aldus de gemeente:

De geplante Lindes en Wilgen zijn geschikt voor deze locatie en krijgen zowel onder- als bovengronds voldoende ruimte om uit te groeien tot volwassen bomen. Deze bomen dragen bij aan een hogere biodiversiteit doordat deze aantrekkelijk zijn voor vlinders, bijen en vogels.

Groen karakter

Wethouder Schaap (Openbare Werken) legt uit waarom in Barendrecht meer bomen worden geplant: ‘We willen het groene karakter van Barendrecht waar mogelijk uitbreiden. Klimaatverandering is daar een belangrijke reden voor. Meer en beter groen zorgt ervoor dat we ook in de toekomst in een gezonde en prettige omgeving kunnen leven. Daarnaast geeft groen verkoeling bij warm weer en is het goed voor de dieren. Bomen zuiveren fijnstof uit de lucht, geven zuurstof af en kunnen helpen bij hittestress.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »