Sinterklaasintocht in Barendrecht afgelast: "Besluit in goed overleg genomen"

BARENDRECHT – De Sinterklaasintochten zoals die al jaren in november worden georganiseerd in het centrum van Barendrecht en bij de Carnisse Veste zullen dit jaar géén doorgang vinden, zo laat de gemeente op vragen van BarendrechtNU weten.

Het college hecht waarde aan de traditionele intocht in Barendrecht zoals wij deze al jaren kennen. Maar we leven nu in een andere tijd. (…) In de gesprekken tussen de organisatoren en de gemeente is het besluit om af te zien van de jaarlijkse intocht in goed overleg genomen“, aldus de woordvoerder namens het college van B&W.

Sinterklaasintocht

De Sinterklaasintochten in Barendrecht worden niet georganiseerd door de gemeente. De gemeente is alleen betrokken bij de vergunningsverlening én de burgemeester (en kinderburgemeester) zijn vaak aanwezig. De winkeliersverenigingen van de Middenbaan en Carnisse Veste organiseren al jaren de intochten. Voor zover bekend is er (nog) geen andere partij die wel een (alternatieve) intocht wil proberen te organiseren.

Vergunning

Eerder dit jaar werden al wel de vergunningsaanvragen gedaan door de winkelcentra, voor het geval er toch mogelijkheden zouden zijn. Inmiddels is de knoop doorgehakt en komt er geen intocht zoals die al jaren plaatsvindt. “Landelijk worden steeds meer intochten afgelast omdat het onder de huidige omstandigheden moeilijk is om een dergelijk evenement veilig te organiseren“, aldus het college

Alternatief zonder Sint en Piet

De winkeliersvereniging van de Carnisse Veste heeft aan de gemeente laten weten dat er een alternatieve sinterklaasactiviteit zal plaatsvinden, zonder Sint of Piet.

Winkelcentrum Middenbaan heeft in oktober nog een vergadering gepland staan en besluit dan of en wat zij gaan doen rondom Sinterklaas. Zoals eerder gesteld zal dat geen intocht zijn zoals eerdere jaren. De gemeente zal op basis van deze plannen kijken in hoeverre ze hierin kunnen meedenken: “Binnen wat mogelijk is wil de gemeente natuurlijk meedenken, maar dit alles binnen de regels zoals opgesteld door het RIVM en de Veiligheidsregio.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »