Geen Kiwanis Kinderfeest 2020, wel een cheque van €2.500 voor de Voedselbank Barendrecht

BARENDRECHT – Het jaarlijkse Kiwanis Kinderfeest in Barendrecht gaat dit jaar niet door. De afgelopen jaren werd het door vrijwilligers georganiseerde kinderfeest gehouden op het terrein van De Kleine Duiker. Maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben ertoe geleid dat het evenement dit jaar niet doorgaat.

Ondanks de afgelasting van het Kiwanis Kinderfeest heeft de organisatie wel een schenking kunnen doen aan de Voedselbank Barendrecht. Afgelopen week werd een cheque van €2.500 overhandigd aan de Voedselbank. Secretaris Ingrid Filius nam deze donatie in ontvangst en is blij dat er zo duidelijk aan de noodoproep van de Voedselbank gehoor wordt gegeven. Samen met bestuur denkt ze na over de besteding van het bedrag, ook ten gunste van kinderen.

Voedselbank

Na de afgelasting van het kinderfeest heeft de organisatie gekeken hoe hun doel om te helpen, waarbij kinderen centraal staan, alsnog op een andere manier kon worden ingevuld. Kiwanis Barendrecht: “De oproep van de Voedselbank sloot daar mooi bij aan. De organisatie van het kinderfeest deelt namelijk altijd al activiteitenkaarten uit aan kinderen van wie de ouders wekelijks bij de Voedselbank langskomen. Nu de Voedselbank expliciet gevraagd heeft om financiële donaties, hebben de organisatoren van het Kiwanis Kinderfeest, onder wie oud-leden van Kiwanis Barendrecht, besloten een deel van de reserves aan te spreken en maar liefst €2500,00 te doneren.

Een van de voortrekkers van het Kiwanis Kinderfeest, Robert van der Lee, zegt hierover: ‘In Barendrecht zijn ongeveer honderd gezinnen afhankelijk van De Voedselbank en ieder jaar nodigen we deze kinderen uit voor een geweldige verwendag op het kinderfeest. De situatie is dit jaar anders dan anders en in deze zware tijden zijn het juist de vrijwilligers en de voedselleveranciers die belangeloos een belangrijke functie vervullen in onze samenleving. Samen staan we sterk en we zijn ervan overtuigd dat onze schenking direct bijdraagt aan de continuïteit van de Voedselbank. We hebben nadrukkelijk het verzoek uitgesproken om wel met een deel van het bedrag iets extra’s speciaal voor kinderen te realiseren.

Dank

De organisatie van het Kiwanis Kinderfeest wil tenslotte de leerlingen van het Calvijn Groen Hart via deze weg nog bedanken voor hun inzet tot nu toe. Robert van der Lee: ‘We kijken vooruit naar betere tijden en hopen dat de vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen volgend jaar ook weer klaar zullen staan en we de handen op elkaar kunnen krijgen om dit geweldige feest opnieuw te verwezenlijken.

Foto: Arco van der Lee / De Schakel BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »