Barendrechtse kerken in actie: Schoenendoosactie voor kinderen voor Polen

BARENDRECHT – De economische situatie in Polen gaat geleidelijk vooruit. Die is inmiddels heel wat beter dan pakweg twintig jaar geleden. Maar niet iedereen deelt in die vooruitgang. In Polen wonen ook nog steeds te veel kinderen in zogenaamde weeshuizen. Hoe de verzorgenden zich ook voor hen inspannen, toch hebben ze een triest bestaan. Ook zijn er in Polen veel vluchtelingen uit de Oekraïne, ouderen en jongeren. Verdreven uit het oosten van hun land door het oorlogsgeweld. Hun situatie is vaak deprimerend.

Deze kinderen willen we voor kerst een hart onder de riem steken door hun een mooie schoenendoos vol met mooie, nuttige en lekkere dingen te brengen“, in Barendrecht en omgeving zamelen twaalf kerken en enkele scholen de dozen in.

Schoenendozen

Vanuit Barendrecht worden de schoenendozen rechtstreeks naar kerken in de Poolse plaatsen Inowrocław, Janikowo, Łódz, Piotrków Trybunalski, Radlin, Siedlce, Torun en Znin gebracht. Deze kerken selecteren met behulp van scholen of de sociale dienst van hun stad kinderen uit weeshuizen en arme gezinnen. Zij worden uitgenodigd voor een bijeenkomst waarin ze een schoenendoos ontvangen. Met dozen gevuld met schoolspulletjes, een knuffel, toiletartikelen, speelgoed, snoep, chocola en een kerstkaart en met blijde gezichten gaan ze weer naar huis.

Wie meer informatie wil over de Schoenendoosactie of zelf mee wil doen aan de actie, kan een mail sturen naar polencommissie@live.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »