Aanpassingen gemeentehuisplein: Bredere bochten en verhoogd plateau bij kruising met Onderlangs

BARENDRECHT – De gemeente gaat het kruispunt op het gemeentehuisplein aanpassen. Het betreft de kruising van de Binnenlandse Baan met het Onderlangs, inclusief de voetgangersoversteekplaats voor de trap bij het het theater.

Het geheel zal op een verhoogd plateau komen met ruimere (‘afgeronde’) bochten voor autoverkeer. Wethouder Bults: “Het plateau wordt in zwart asfalt uitgevoerd. De bredere aansluiting op hetzelfde niveau geeft meer ruimte om de Binnenlandse Baan op te draaien.” Een lantaarnpaal zal moeten worden verplaatst en er worden ook direct 2 invalidenparkeerplaatsen aangelegd.

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 22 juli en eind augustus, tegelijkertijd met die aan de Schaatsbaan. “De verkeershinder willen we beperken. Een noodzakelijke afsluiting van de Binnenlandse Baan duurt zo kort mogelijk en we houden rekening met de weekmarkt. We zullen daar tijdig over communiceren“, aldus de wethouder. De aanpassingen zijn het resultaat van een (extern) onderzoek naar de verkeersveiligheid op het gemeentehuisplein.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »