Wethouder opent 'bijenhotel' in Kerktuin van de Dorpskerk

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen maandagmiddag heeft wethouder Tanja de Jonge in het bijzijn van een twintigtal belangstellenden, op het grasveld achter de Kerktuin van de Dorpskerk, een ‘bijenhotel’ geopend. Na de openingshandeling werd er geproost met (hoe kan het ook anders) honingwijn, terwijl de bijen vrolijk het hotel in-en uit vlogen.

Omdat de bijenstand het erg moeilijk heeft, is er achter de Dorpskerk een strook aangelegd met bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen. De plaatsing van een bijenhotel kan de bijenstand nu een extra stimulans geven. Op deze wijze wordt er een extra dimensie gegeven aan de toch al aantrekkelijke Kerktuin van de Dorpskerk.

Bijenhotel

Kerkrentmeester Alie den Engelsman vertelde tijdens de openingshandeling dat de koster-beheerder van de Dorpskerk, Rob Bruin, met het idee was gekomen om een bloemenstrook in te zaaien, die door wilde, solitaire bijen bezocht zou kunnen worden: “Deze bijen hebben het namelijk erg moeilijk en via een actie van de provincie Zuid Holland kon een bijenhotel en speciaal bloemenzaad worden aangevraagd. Dit idee werd uitgewerkt, met als resultaat dat er nu achter de Kerktuin van de Dorpskerk een prachtige strook is met bloemen die volop in bloei staan. Het zijn bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen. Midden in dit bloemenperk staat nu het bijenhotel. Dat inmiddels volop door wilde bijen wordt bezocht.

Voor iedereen

Alie vertelde dat dit initiatief past in het beleid van de Dorpskerkgemeente om het Dorpskerkcomplex steeds meer open te stellen voor de hele Barendrechtse samenleving. Het ‘oudste huis van Barendrecht’ zou er voor iedereen moeten zijn. Er zijn al veel activiteiten voor Barendrechters, zoals de Kerktuin, de Snuffelmarkt en de Herberg Dorpskerk, waar mensen welkom zijn voor een kopje koffie, een praatje en een eenvoudige lunch. Nu hebben de Barendrechtse bijen dus ook een eigen plekje gekregen bij de Dorpskerk.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »