Gemeente gaat 'illegale oversteek' voor voetgangers aan de Leedeweg afsluiten met hek

BARENDRECHT – [Update] De gemeente wil de ‘illegale oversteek’ voor voetgangers aan de Leedeweg definitief onbruikbaar maken. Halverwege de 70 km/u weg zit er al vele jaren een gat in de heg waar voetgangers gebruik van maken om de Leedeweg over te steken. De gemeente heeft eerder al waarschuwingsborden neergezet (die door onbekende werden aangepast), maar deze hebben niet het gewenste effect.

Wethouder Schaap over de illegale oversteekplaats: “Gezien de toegestane snelheid op de Leedeweg (70 km/uur) kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Hoewel tot op heden gelukkig geen ongelukken zijn gebeurd, is dit een ongewenste situatie.

Telling

De gemeente heeft in een periode van twee weken tijd alle oversteekbewegingen gemonitord: “Uit dit onderzoek blijkt dat er in die periode 54 personen zijn overgestoken vanaf Ter Leede richting Zuidpolder. 398 personen hebben de oversteek gemaakt vanaf de kant van de Zuidpolder richting de woonwijk.” De officiele oversteekplaatsen zijn 350 meter (Middeldijk) en 425 meter (3e Barendrechtseweg) verderop.

Hekwerk

Wethouder Schaap: “De verkeerskundige vindt het niet wenselijk om de illegale oversteek in stand te houden. Ook het aanleggen van een legale oversteekplaats wordt afgeraden. Dit om verschillende redenen, te weten a). er zijn bij de kruisingen Middeldijk en 3e Barendrechtseweg al oversteken aanwezig, b). een oversteek op een weg waar 70 km per uur mag worden gereden is gevaarlijk en c). het ontbreken van voetpaden van en naar de oversteek.

De gemeente gaat nu daarom het gat in de heg dichten met een hekwerk. Ook zullen de ‘aangepaste’ waarschuwingsborden (zie foto’s hieronder) weer worden hersteld.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »