Routes Avondvierdaagse Barendrecht 2018

BARENDRECHT – Vanwege het verwachte (nood)weer is door de organisatie van de Avondvierdaagse Barendrecht besloten om de wandeling van vanavond (Dinsdag 4 juni 2019) NIET door te laten gaan.

Het KNMI heeft Code Oranje afgegeven, ze waarschuwen hiermee voor “Onweersbuien met (zeer) zware windstoten, hagel en lokaal veel neerslag“. Er zal vanavond (Dinsdag 4 juni 2019) geen start plaatsvinden en er zullen geen activiteiten op het startterrein zijn. De wandeling van woensdagavond gaat vooralsnog wel gewoon door.

Veiligheid

Johan Terdu namens de organisatie: “We hebben advies ingewonnen bij het KNMI (Rotterdam airport) via de telefoon en bij Ed Aldus via de app. Beiden geven een niet positief advies. Hierdoor komt de avondvierdaagse van Barendrecht vanavond (Dinsdag 4 juni 2019) te vervallen. Het is voor ons als organisatie erg lastig, maar we kunnen het ook niet verantwoorden, met 2500 lopers op straat, dat er iets mis gaat. Het KNMI ziet dat de zware buien vanuit Frankrijk snel aankomen naar onze regio. We betreuren deze uitval en als organisatie tellen we deze avond mee als zijnde gelopen.

Bekijk hier de foto’s van de eerste dag van de Avondvierdaagse in Barendrecht.

Code Oranje

KNMI: “Vanavond trekken onweersbuien van het zuidwesten naar het noordoosten over het land. Daarbij is er kans op zeer zware windstoten van 75 tot 100 km/u. Ook hagel en lokaal veel regen is mogelijk. Vanaf 18:00 uur geldt code oranje in Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Voor de overige provincies geldt voor nu code geel.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »