Bibliotheek Carnisselande, Middeldijkerplein, Barendrecht

BARENDRECHT – Vanaf 15 mei is Bibliotheek Carnisselande alleen tijdens kantooruren geopend. De klimaatinstallatie van het gebouw aan het Middeldijkerplein, geeft te veel geluidsoverlast. Om de bewoners van de appartementen boven de bibliotheek te ontzien, is door de bibliotheek besloten om voorlopig de openingstijden aan te passen.

Intussen onderzoekt de gemeente, eigenaar van het pand, hoe de problemen verholpen kunnen worden. Ankie Kesseler, directeur-bestuurder van de Bibliotheek AanZet: “De bibliotheek blijft open, in tegenstelling tot berichten in de media*. In gesprek met de gemeente en bewoners is ervoor gekozen om de openingstijden aan te passen, zolang de geluidsoverlast nog niet opgelost is. Op die manier kunnen wij open blijven voor onze bezoekers én de overlast voor onze buren verminderen.

* De bibliotheek heeft recent een financiële injectie gehad van de gemeente Barendrecht om sluiting te voorkomen. Deze problemen staan los van de problemen met de klimaatinstallatie, zo lijkt de bibliotheek te willen benadrukken.

Update 30 april: De wethouder laat weten dat geluidsoverlast slechts een deel van de reden is voor de kortere openingstijden, ook financiën zijn wel degelijk een reden voor de bibliotheek om kortere openingstijden in te stellen, ondanks extra geld van de gemeente. Dit blijkt uit een brief van de wethouder.

Openingstijden

De openingstijden vanaf 15 mei 2019:

  • maandag 14.00 – 17.00 uur
  • dinsdag 14.00 – 17.00 uur
  • woensdag 14.00 – 17.00 uur
  • donderdag 14.00 – 17.00 uur
  • vrijdag 14.00 – 17.00 uur
  • zaterdag en zondag gesloten

Wilt u op andere tijden de bibliotheek bezoeken, dan kunt u naar Bibliotheek Het Kruispunt Barendrecht of één van de andere bibliotheken van de Bibliotheek AanZet.

De toekomst

Intussen werkt de Bibliotheek AanZet ook, samen met de gemeente, verder aan de ontwikkeling van de bibliotheek in Carnisselande. Ankie Kesseler: “Wij zijn in gesprek over de financiering en er is een plan gemaakt waarin de bibliotheek zich ontwikkelt naar een wijkhuis. De Bibliotheek AanZet wil samen met andere partners een plek creëren waar mensen terecht kunnen voor persoonlijke ontwikkeling, informatie over uiteenlopende onderwerpen, ontmoeting, workshops, boeken én activiteiten voor en door de inwoners van de wijk. De komende maanden komt daar meer duidelijkheid over.”Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »