VIDEO: Auto ramt bedrijfspand VELO terrein: Brandweer op de proef gesteld

BARENDRECHT – [Video] Tot 9 keer toe ramde een op de vlucht geslagen crimineel een bedrijfspand aan de Achterzeedijk. Het betrof uiteraard geen échte crimineel die op de vlucht was: Brandweer Barendrecht nam de organisatie op zich van een brandweerwedstrijd. Deze vond plaats op het VELO bedrijventerrein aan de Achterzeedijk.

Negen brandweerploegen uit de provincie Zuid-Holland namen het gisteren (Zaterdag 6 april 2019) tegen elkaar op. Ze doorliepen apart van elkaar hetzelfde scenario en werden daarbij in de gaten gehouden door een groep juryleden. De jury zag erop toe of er volgens alle regels en protocollen werd gewerkt.

Bedrijfspand geramd

Bij aankomst van de brandweer bleek een personenauto tegen een bedrijfspand te zijn geramd tijdens een politieachtervolging. Door de klap is er brand ontstaan in de bedrijfsloods. In het voertuig zaten twee ‘boefjes’ bekneld die moesten worden geholpen: een samenwerking tussen de brandweer, politie en ambulance. Achter het gecrashte voertuig hing nog een aanhanger met daarin buizen, deze zijn door de klap dwars door de auto geslagen en maakte de hulpverlening nog lastiger.

De blusgroep Ooltgensplaat wist het scenario af te sluiten met de hoogste beoordeling en won daarmee de wedstrijd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »