Cruyff Court, Lagewei, Barendrecht

BARENDRECHT – “De gezondheid van aanwezigen is op geen enkele wijze in gevaar geweest“, zo laat wethouder Schaap weten in reactie op de eerdere melding over een incident met een bestrijdingsmiddel op het Cruyff Court in de wijk Lagewei.

Nadat een onderhoudsmedewerker eind februari een onbekend middel op het veld had gespoten terwijl er kinderen aan het spelen waren, kreeg een vrouw en haar kind last van de luchtwegen en een blaren op de huid. De vrouw deed aangifte van zware mishandeling en de politie kwam ter plaatse onderzoek doen.

Geen mierenzuur

Volgens de wethouder heeft de onderhoudsmedewerker ten onrechte aan de de betrokken vrouw gemeld dat er gebruik werd gemaakt van mierenzuur. Wethouder Schaap: “Er is geen sprake geweest van mierenzuur. De behandeling is uitgevoerd met azijnzuur met een sterkte van 70%, verdund met water in een verhouding van 1 op 100. Dit in tegenstelling tot hetgeen de onderhoudsmedewerker heeft gezegd tegen een bezorgde inwoner. Deze inwoner heeft aangifte gedaan tegen deze medewerker, waarop de politie ter plaatse een onderzoek heeft uitgevoerd. Zij constateerden dat er alleen azijnzuur aanwezig was.

De vrouw die aangifte deed heeft geen reactie meer gehad van de gemeente: “Azijnzuur en mierenzuur zijn nagenoeg dezelfde chemische verbindingen als je naar de chemische structuurformule kijkt. Dit is natuurlijk gewoon een kul redenering om er vanaf te komen. Politiek gezwets. Kijk maar naar de gevaaretiketten, die geven exact dezelfde waarschuwing“, aldus de vrouw: “Het was trouwens ook azijnzuur, dat heb ik nooit ontkend. Die man zei mierenzuur, maar de Politie heeft in zijn bus azijnzuur 70% aangetroffen. De wethouder doet net of uit zijn onderzoek nieuwe informatie komt. Ik vind het onverantwoord dat dit gebruikt wordt waar kinderen/mensen of dieren lopen of spelen. Dat moet niet kunnen en de gemeente moet haar verantwoordelijkheid nemen. Niet door die man te ontslaan of zijn contract te ontbinden maar door maatregelen te nemen waardoor dit niet meer mogelijk is. Ik heb zelf gevoeld hoeveel pijn het aan mijn longen en handen deed. Ik verkoop geen onzin en voel me zo niet serieus genomen.

Geen chemische middelen

De wethouder stelt tevens dat er nergens in de openbare ruimte in Barendrecht chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. “Daar zien wij scherp op toe“, aldus de wethouder: “Indien wij dit bij een voor ons werkende partij toch zouden constateren volgt er een onmiddellijke ontbinding van het contract.

Een verklaring voor de branderige huid en irritatie aan de luchtwegen bij betrokkenen wordt niet gegeven in de reactie van de gemeente.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« | »