Galloway kalfje geboren in de Zuidpolder, binnenkort waarschijnlijk nog een kalfje

BARENDRECHT – Enkele weken geleden is er een nieuw kalfje geboren in de kudde Galloway Runderen in de Barendrechtse Zuidpolder. Manon Willemstein namens beheerder FREE Nature: “Het kalf is een koe en moeder en kind doen het hartstikke goed. Het kalfje liep meteen mee met de kudde en ziet er sterk en gezond uit.

De andere volwassen koe uit de kudde is naar alle waarschijnlijkheid ook gedekt: “Als alles goed verloopt zou het kunnen dat er nog een kalfje komt.

Afstand houden

De Galloway Runderen lopen in een gebied in de Zuidpolder waar bezoekers ook kunnen wandelen. De afgelopen periode zijn veel mensen al op ‘kraambezoek’ geweest, echter moet dit wel zeer voorzichtig en er moet voldoende afstand worden bewaard. Het is ook niet de bedoeling om de dieren te aaien of voeren.

Om bovenstaande reden wordt de naam van het nieuwe dier ook niet (meer) publiek bekend gemaakt: “De namen van de dieren zijn slechts voor intern gebruik. We vinden het erg belangrijk dat de bezoekers zowel emotioneel als fysiek wat afstand houden van de dieren. Dit voor het dierwelzijn. De ervaring heeft geleerd dat als bezoekers de dieren bij naam noemen, deze afstand snel minder wordt.“, aldus Manon.

Artikelfoto’s: Ingezonden door Marco en JohnBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »