FOTO'S: Koningsdag Barendrecht 2018 van start

BARENDRECHT – In Barendrecht is Koningsdag al jarenlang één groot feest. Rond de oude dorpskern zijn (vrij)markten voor jong en oud, spelletjes voor kinderen en gezellig samenzijn. Achter dit Barendrechtse feestje zit Oranjevereniging Juliana. Het bestuur bestaat uit drie mensen: Paul Baars, Anja de Boom en Geertrui de Boom. Zij zijn al jaren in de weer om Barendrechters en niet-Barendrechters een feestelijke dag te bezorgen.

Geertrui de Boom, secretaris: “Koningsdag is de gezelligste dag van het jaar in Barendrecht. Het is een reünie, mensen ontmoeten elkaar in de oude dorpskern en jong en oud heeft plezier. We organiseren het dan ook al jaren met veel liefde. Zelf ben ik nu 38 jaar secretaris van de vereniging. Een mooie taak, maar het wordt ook wat veel. Over 2 jaar (in 2020) is het dan ook mijn laatste Koningsdag, dan heb ik het 40 jaar gedaan. Tegelijk met mij stoppen Paul en Anja ook. Dat zou het einde betekenen van Koningsdag in zijn huidige vorm. Enorm jammer.

Vers bloed

Heel graag dragen we onze kennis over aan een nieuwe generatie, want het zou zonde zijn als met ons stoppen, Koningsdag in Barendrecht stopt. Het is een dankbare taak, er komen zo’n 8.000 mensen op af! Je hebt met veel verschillende dingen te maken. Met de gemeente voor de vergunning, de indeling en de subsidie, met mensen die kramen willen huren, activiteiten voor kinderen plannen en nog veel meer. Op de dag zelf zijn er wel meer vrijwilligers nodig. We hebben er gemiddeld zo’n 20 rondlopen.

Koningsdag moet blijven

Burgemeester Jan van Belzen: “Het is prachtig wat Geertrui, Anja en Paul al jaren voor Barendrecht doen. Koningsdag in Barendrecht is een begrip. Het is, mede door hun inzet, altijd een blije dag voor onze gemeente. Ik hoop dan ook van harte dat er inwoners zijn die het stokje over willen nemen. Voor zichzelf en voor Barendrecht.

Meer weten over Koningsdag of wat het inhoudt? Neem contact op met Geertrui de Boom: ki0bk2@kpnmail.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »