Barendrechtse Bruggenbouwers lunchen met elkaar

BARENDRECHT – Op zaterdag 26 januari trakteerde Stichting Present zo’n 35 Barendrechtse ‘bruggenbouwers’ op een feestelijke lunch in de Focus Beroepsacademie. Zij spannen zich allemaal op hun eigen manier in voor verbinding, ontmoeting, integratie en het bestrijden van eenzaamheid. Daarvoor kregen zij vorig jaar van Present een welverdiende Bruggenbouwers Award.

Bruggenbouwer bij uitstek, burgemeester Jan van Belzen roemde de grote inzet van deze vrijwilligers voor de samenhang in de gemeente: ‘Zoals we hier zitten, voel ik de kracht van de samenleving’.

Bruggenbouwers

Aan tafel zaten onder andere Joke de Ruiter van de soos voor verstandelijk gehandicapten, Piet Renes en Kees en Annemieke Zandvliet van de Truckrun Barendrecht, Lou Heijnen, coördinator van inloophuis De Boei, Ron en Ria Reyngoud van ‘Praatjes en plaatjes’, Annelies den Butter van de Nederlandse Patiënten Vereniging, Loek en Nellie van Doorn, Martin en Arja Hoogerbrugge van Eetgroep D’ontmoeting voor alleengaande ouderen, Ans van der Wel van het Platformoverleg Opvang Statushouders en Stichting Steun bij gezinshereniging statushouders, Peter Schaap, Piet en Astrid Kleinschmidt en Lisette Veldhuis van Danceclub The Hit, Johan Terdu van Stichting Dajong en Stichting Verkeersregelaars Barendrecht en Magda Klein van de UVV, coördinator van het Seniorenrestaurant aan de Windsingel.

Zij mochten allemaal een gast meenemen die in hun ogen eveneens een Bruggenbouwer is. Lex Figee van Lions Club IJsselmonde won met zijn team de pubquiz op de jubileumavond van Present en was ook van de partij. Er was volop gelegenheid voor onderlinge ontmoeting en het uitwisselen van ervaringen met vrijwilligerswerk. De middag leidde ook tot waardevolle nieuwe samenwerkingen.

Culinair bruggenbouwer Edwin Oudshoorn en zijn team hadden de hele ochtend in de keuken gestaan om een heerlijke driegangenlunch te maken. De bruggenbouwers, die vaak voor anderen de maaltijd of koffie verzorgen, konden zich nu eens ontspannen laten trakteren. De Bruggenbouwerslunch werd mede mogelijk gemaakt door Focus Beroepsacademie, Van Der Valk Hotel Ridderkerk en Albert Heijn Carnisselande.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »