Overstekende voetgangers op 1e Barendrechtseweg bij viaduct A15 "een groot en gevaarlijk knelpunt"

BARENDRECHT – De Barendrechtse VVD heeft vragen gesteld aan het college over een knelpunt voor voetgangers binnen de verkeerssituatie van het (nieuwe) kruispunt aan de 1e Barendrechtseweg. De voetgangersoversteekplaats tussen de twee bushaltes bij het viaduct A15 (ten noorden van het kruispunt) is komen te vervallen toen de (Efteling)rotonde werd omgebouwd tot verkeerskruispunt.

VVD Barendrecht “Uit eigen ervaring en diverse gesprekken, blijkt echter dat er nog wel een groot en gevaarlijk knelpunt is. Onder het viaduct A15 – 1e Barendrechtseweg zijn de bushaltes gelegen. Bushaltes waar veel leerlingen, van de scholen nabij het kruispunt, in- en uitstappen. Onder het viaduct is minder zicht (gebrek aan licht, zichtblokkades etc.) en direct na het viaduct is dus het kruispunt gelegen. In de praktijk blijkt dat een aanzienlijk deel van de buspassagiers oversteken onder het viaduct. Dit levert gevaarlijke situaties op. Het betreft geen oversteekplaats en het zicht is niet optimaal.

De partij heeft de verantwoordelijk wethouder gevraagd of deze problemen bekend zijn én om te onderzoeken hoe deze situatie veiliger kan worden gemaakt. “We vinden het belangrijk dat dit punt snel wordt aangepakt. We wachten de antwoorden af en zullen dan kijken of een opdracht aan het college noodzakelijk is, of dat er reeds acties worden genomen“, aldus de VVD Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »