Deelauto van Greenwheels op NS Station Barendrecht

BARENDRECHT – Op een eigen parkeerplaats bij het NS-station van Barendrecht staat vanaf vandaag (Dinsdag 13 november 2018) een roodkleurige deelauto van Greenwheels. Het voertuig staat bij de bushaltes aan de Stationsweg. Elke automobilist met een abonnement kan hiervan gebruikmaken. Wethouder Peter Luijendijk (Verkeer en Vervoer) is blij met deze uitbreiding van de dienstverlening op het station.

Wethouder Luijendijk verwelkomt Greenwheels graag in Barendrecht. “We willen het station aantrekkelijker maken en zien dit als een mooie uitbreiding van de dienstverlening. Daarnaast zien we het concept van Greenwheels, waarbij  mensen een auto delen, als een mooie bijdrage aan duurzame mobiliteit. Vandaar dat we als gemeente Barendrecht de komst van een Greenwheels deelauto toejuichen.

Greenwheels

Greenwheels: “Hoe meer auto’s er op de weg zijn, hoe meer vervuiling, files, en kosten. Dat is vervelend, voor het milieu en voor de portemonnee.” Omdat de leden van Greenwheels hun auto’s met elkaar delen, belasten zij het milieu een minder en maken zij minder kosten, zo stelt Greenwheels: “Op die manier genieten leden van Greenwheels wel van de voordelen van de auto, maar hebben ze minder last van de nadelen. Zo is een Greenwheels auto een auto waarover je beschikt, niet een auto die je bezit. Een auto om dan weer een bank mee te verhuizen, dan weer een dagje mee uit te gaan met het gezin.

Aanmelden voor het gebruik van een Greenwheels voertuig kan met een OV-chipkaart. Het is wel vereist om een borgsom te betalen voordat er met de auto gereden kan worden. Klanten kunnen een auto reserveren en met een (OV) pas de deuren van de auto ontgrendelen.
Foto: Wethouder Peter Luijendijk en Andrew Berkhout, directeur van Greenwheels zijn verheugd dat er voortaan een ‘groene’ rode deelauto bij het station in Barendrecht klaarstaatBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »