Margo Boers beschildert kerstkokjes voor restauratie uurwerk Dorpskerk: "Klokjes voor de klok"

BARENDRECHT – Kunstenares Margo Boers is landelijk bekend geworden met haar beschilderde BonneyBee-kerstballen. Zaterdag 15 december verkoopt ze op het WinterFeest in Barendrecht beschilderde kerstklokjes. Met de opbrengst steunt ze de restauratie van het uurwerk en de luidklok van de Dorpskerk.

Toen ze hoorde over het plan voor de restauratie, wilde Margo graag iets doen. “Want de Dorpskerk hoort bij Barendrecht. Ik vind het leuk als ik mijn steentje kan bijdragen”, vertelt ze. Tijdens het Winterfeest worden ook klokjes gegoten van kaarsvet. Margo besloot daarop in te spelen door zelf klokjes te beschilderen.

Klokjes

In haar atelier staan nu tientallen klokjes klaar, beschilderd met verschillende winterse motieven. Daaronder ook klokjes met de Dorpskerk en de Watertoren erop. “Allemaal klokjes voor de klok”, zegt Margo lachend. Klokjes van 3 centimeter worden verkocht voor 2,95 euro. Mondgeblazen klokjes van kristalglas zijn 10 centimeter groot en kosten 12,95 euro. De voorraad is beperkt.

Margo Boers beschildert het hele jaar door kerstballen. Dit jaar zijn motieven uit Utrecht en Dordrecht veel gevraagd. “Met Pasen kreeg ik alleen al tachtig mails met bestellingen. Het schilderen van Barendrechtse gebouwen is dan een welkome afwisseling. En het is ook dankzij Barendrecht dat het zo goed gaat.

Tijdens het WinterFeest staat Margo Boers van 11.00 tot 17.00 uur met haar kraam in D’Ouwe School.

Natuurlijk maakt de Wintermarkt weer deel uit van het WinterFeest. Hiervoor zijn nog kramen te huur.  Aanmelden kan via de website: winterfeestbarendrecht.nl . Op deze site is ook meer informatie te vinden over het programma.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »