College van B&W Barendrecht 2018

BARENDRECHT – Het college van Barendrecht presenteert vandaag (Vrijdag 21 september 2018) de begroting voor 2019. Het college investeert in met name de zorg en buitenruimte binnen een sluitende begroting.

Het college wil bijdragen aan het welbevinden van de mensen in Barendrecht, door te investeren in zorg en buitenruimte.

Zorg

In 2019 gaat er geld naar de wijkteams, ondersteuning van maatschappelijk werk voor ouderen, vrijwilligers, mantelzorg en jongeren, en naar activiteiten voor de jeugd, naar bestaande initiatieven zoals de pak je kans-trajecten en naar nieuwe initiatieven zoals de Jeugdraad. Er is ook ruimte in de begroting gereserveerd voor een nieuwe accommodatie voor het Trefpunt.

Buitenruimte

Het college gaat ook investeren in de buitenruimte, met name in onderhoud en biodiversiteit, oftewel:  een plek geven aan verschillende planten en dieren.

Collegeprogramma

De financiële vertaling van het collegeprogramma in de begroting wordt eind dit jaar bekend gemaakt, tezamen met het collegeprogramma zelf. Het college verwacht dat de ambities vooral in 2020 en 2021 zichtbaar worden. Het college geeft ook daarbij prioriteit aan een goede balans tussen ruimte voor ambities en een gezonde financiële huishouding.

Besluitvorming

De gemeenteraad behandelt de begroting in de commissie van 29 oktober. Wilt u inspreken dan kunt u zich aanmelden via griffie@barendrecht.nl. De begroting wordt vastgesteld in de raadsvergadering van 13 november.

De begroting 2019 (PDF) kunt u hier terugvinden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »