Schaapje van vogeleiland in de Zuidpolder gered

BARENDRECHT – [Foto’s] Een bezoeker van de Zuidpolder merkte vanavond (Vrijdag 24 augustus 2018) op dat er een eenzaam schaapje op een vogeleiland in het water stond. De eilanden liggen naast de weide met schapen van de Kleine Duiker en zijn bedoeld om bepaalde vogelsoorten aan te trekken.

Het schaap is zeer waarschijnlijk op eigen kracht naar het eiland gezwommen, maar was niet van plan om terug te zwemmen. De politie kwam een kijkje nemen, maar kreeg een ‘nee’ op het verzoek aan de meldkamer om de brandweer ter assistentie ter plaatse te vragen. De Kleine Duiker was ook niet bereikbaar op het moment van de melding.

Te water

Een vader en zoon  uit de naastgelegen wijk in de Zuidpolder zijn daarop samen naar het eilandje gezwommen. De zoon had het dier eerder die avond zien staan op het eiland. Ze hebben het dier na een aantal pogingen samen in een hoekje weten te drijven en beet te pakken. Terwijl de man het schaap beet hield wandelde hij door het water terug richting het weiland, waarop het schaapje zich weer aansloot bij de kudde.

De man is overigens vorig jaar ook al te water gegaan op bijna dezelfde locatie, ook om een schaapje weer op het droge te zetten.
Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »