BARENDRECHT – Het afsteken van vuurwerk in Carnisse Veste zorgt voor overlast bij het winkelend publiek en de buurtbewoners. Daarnaast kan het afsteken van vuurwerk een gevaar opleveren voor de veiligheid. Daarom is het sinds 2012 verboden om in de directe omgeving van Carnisse Veste vuurwerk af te steken.

Het college van burgemeester en wethouders heeft een vuurwerkverbod opgelegd op grond van artikel 2.59, lid 1 APV. Dit verbod geldt bij de in-/uitritten van de parkeergarage, in de parkeergarage en in de expeditieruimte. Ook in de winkelpassage, op de verhoogde toegang tot het winkelcentrum aan de kant van het Middeldijkerplein, tussen de fietsenrekken op het Middeldijkerplein en op de daktuinen is het verboden om vuurwerk af te steken.

Maatregelen tegen vuurwerkoverlast

Om schade aan de buitenruimte tijdens de jaarwisseling zoveel mogelijk te beperken, nemen wij een aantal maatregelen.

Weghalen afvalbakken

Om vuurwerkschade aan afvalbakken te beperken, haalt de gemeente Barendrecht vanaf begin december de afvalbakken in Park Buitenoord, de Bongerd, Park Nieuweland, Riederpark en skatebaan Bijdorp weg. Deze zullen in januari terug worden geplaatst. In de tussenliggende periode zetten zij extra krachten in om zwerfafval op te ruimen.

Containers voor plastic

Op dinsdag 31 december haalt de gemeente de containers voor plastic bij de milieuparken weg. Deze worden op donderdag 2 januari teruggeplaatst.

Afsluiten ondergrondse containers

Op oudejaarsdag (dinsdag 31 december) worden de ondergrondse restafvalcontainers afgesloten. De gemeente Barendrecht verzoekt u vriendelijk uw huisvuil niet naast de container te plaatsen. U kunt uw afval tussen 8.30 uur en 15.30 uur naar het afvalaanbiedstation brengen. Op woensdag 1 januari gaan alle containers weer open.

Afvalbakken in winkelcentra

Op oudejaarsdag sluiten de afvalbakken in de winkelcentra. Op 1 januari gaan zij weer open.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »