Johan Terdu verrast met Bruggenbouwers Award van Present Barendrecht

BARENDRECHT – Barendrechter Johan Terdu werd vanmiddag (Donderdag 23 augustus 2018) totaal verrast. Op zijn werkplek bij Dajong aan de Boerhaavelaan stonden opeens wethouder Cees Schaap en andere bekenden voor zijn neus. Al snel werd duidelijk dat zij met een bepaald doel waren gekomen. Zij waren allemaal graag getuige van zijn onderscheiding met de 6e Present Bruggenbouwersaward van 2018.

Johan Terdu

Johan woont al jaren in Barendrecht en heeft daar in die tijd al veel maatschappelijke initiatieven genomen. Zo zette hij in 2006 Stichting Dajong op. In een oude schuur aan de Dorpsstraat gaf hij jongelui met een afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid hun tijd nuttig te besteden en hun talenten te ontdekken. De in de loop der jaren flink gegroeide stichting is inmiddels gevestigd in een moderne behuizing aan de Boerhaavelaan, waarheen steeds meer klanten met computerproblemen hun weg weten te vinden. (www.dajong.nl)

In 2015 zette Johan de Stichting Verkeersregelaars Barendrecht op. Deze organisatie zet officieel bevoegde vrijwillige verkeersregelaars in bij liefdadige en commerciële evenementen zoals het G-voetbal toernooi en de avondvierdaagse (hij is voorzitter van de A4D Barendrecht organisatie). Dankzij deze stichting kunnen bezoekers dus veilig allerlei lokale evenementen bezoeken.

Ook vindt Johan nog tijd om de activiteiten van de vrijwilligers van Buurtpreventie in zowel het “oude dorp” als Carnisselande te coördineren. Deze mensen fungeren in overleg met de BOA’s en de politie als oren en ogen voor de wijken en helpen daar met het toezicht houden op de handhaving van orde en veiligheid.

Het meest recente project waarmee Johan zich bezighoudt, bevindt zich aan de rand van sportpark de Bongerd. Johan hoopt binnenkort in samenwerking met de gemeente en andere betrokkenen een ontmoetingsplek voor de wijk in te richten in het voormalige clubhuis van de fietscrossclub.

Rode draad in al zijn activiteiten is dat Johan altijd samenwerking zoekt met enerzijds het ambtelijk apparaat van de gemeente en anderzijds de Barendrechtse bevolking. Daarbij slaagt hij erin velen te enthousiasmeren en zich in te zetten voor de doelen waarvan hij de drijvende kracht is. Met recht een lokale Bruggenbouwer die de prestigieuze Present-award van harte toekomt.

Bruggenbouwers

De Bruggenbouwers actie van Present wordt gehouden in verband met het tienjarig jubileum van deze stichting. Present bouwt bruggen tussen groepen vrijwilligers die hun talenten en tijd willen geven en mensen die met die inzet gebaat zijn omdat zij zelf niet de gezondheid, het sociale netwerk of de financiën hebben om bepaalde praktische klussen zelf voor elkaar te krijgen. Vanuit de gedachte ‘wie jarig is, trakteert’ en vanuit de wetenschap dat Present niet de enige Bruggenbouwer in Barendrecht is, komt Present met deze bijzondere publieksactie. Gedurende het hele jaar zullen in totaal 10 Barendrechtse Bruggenbouwers in het zonnetje gezet worden. Mensen die zich allemaal op hun eigen manier inspannen voor verbinding, ontmoeting, integratie en het bestrijden van eenzaamheid.

De volgende award wordt uitgereikt in september. In januari 2019 sluit Present Barendrecht de actie af met een Bruggenbouwers-lunch met alle award-winnaars. Op hun beurt mogen de winnaars iemand meenemen die in hun ogen ook een bruggenbouwer is voor de Barendrechtse gemeenschap.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« | »