Politieauto's op het Middeldijkerplein

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht krijgt 1 FTE (voltijdsbaan) extra voor het aanstellen van een wijkagent. Daarnaast krijgt het gehele werkgebied van basisteam Politie Oude Maas er 4,9 FTE bij. De gemeenten/gebieden van Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard, Hoogvliet en Pernis vallen binnen dit basisteam.

De extra FTE’s zijn het gevolg van extra beschikbaar gesteld geld door de overheid. Het budget voor de Nationale politie wordt de komende jaren uitgebreid met een bedrag van €291 miljoen euro. Van Belzen: “Een belangrijk deel hiervan is gereserveerd voor sterkte-uitbreiding en meer specifiek gericht op versterking van de wijk en recherche. Concreet betekent dit dat voor de versterking van het basisteam politie Oude Maas 5,9 FTE beschikbaar is gesteld voor het totale werkgebied

Extra wijkagent in Barendrecht

Burgemeester van Belzen heeft overleg gevoerd met de politie en burgemeester van de gemeente Ridderkerk en Albrandswaard. Van Belzen: “Het verheugt mij u te kunnen mededelen dat de overleggen hebben geresulteerd in het volgende: 1 FTE (wijkagent) wordt toegewezen aan de gemeente Barendrecht. T.a.v versterking opsporing binnen het basisteam; 4,9 FTE wordt ingezet naar het oordeel van de teamchefs.

De burgemeester had eerder dit jaar aangegeven zich o.a. specifiek in te spannen voor meer zichtbaarheid van de politie in de gemeente.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »