Lekstraat, Barendrecht

BARENDRECHT – Bewoners van de Lekstraat en omgeving hebben bij de gemeente geklaagd over overlast door opgevangen statushouders in de betreffende wijk. Eind juli hebben bewoners een petitie aangeboden aan wethouder Bults (portefeuille vluchtelingen) om dit probleem aanhangig te maken.

Twee weken geleden heeft verhuurder Patrimonium een bewonersavond georganiseerd nav de handtekeningenactie. De petitie was eerder al aan de woonvereniging aangeboden.

Bewonersavond

Burgemeester van Belzen: “Tijdens de bewonersavond is aangegeven dat deze avond is belegd om de bewoners in de gelegenheid te stellen hun actie nader toe te lichten (…) Wij zullen samen met de betrokken maatschappelijke organisaties een plan van aanpak opstellen” De gemeenteraad zal hierover door het college op de hoogte worden gehouden.

Inhoudelijk meldt de gemeente niet om wat voor overlast bewoners precies klagen en wat de omvang van het probleem is. Woont u in de Lekstraat (of omgeving) en ervaart u wel/geen overlast? Deel uw ervaring met BarendrechtNU.

Foto: Google StreetviewBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »