Oudste inwoner (F.C. den Otter) van Barendrecht op 103-jarige leeftijd overleden

BARENDRECHT – Zaterdag is de oudste inwoner van Barendrecht, mevrouw F.C. den Otter, overleden. Ze is 103 jaar geworden. Bij veel Barendrechters was mevrouw Den Otter beter bekend als tante Fijgh. De laatste jaren woonde ze in Borgstede. Maar het grootste deel van haar leven woonde ze in haar ouderlijk huis aan de Voordijk, waar ze tot hun overlijden haar vader en moeder verzorgde.

Mevrouw Den Otter wordt donderdag 9 augustus om ongeveer 12.30 uur begraven op de algemene begraafplaats aan de Scheldestraat. Om 11.00 uur is er een ‘dankdienst voor haar leven’ in de Bethelkerk aan de Schaatsbaan.

Mevrouw Den Otter

Mevrouw Den Otter was ongehuwd, maar eenzaam was ze allesbehalve. Met haar vele nichten en neven (en hun kinderen) en een groot aantal bekenden in en buiten Barendrecht onderhield ze nauwe contacten.

Jarenlang werkte ze mee aan de kerktelefoon van de Gereformeerde Kerk. Mevrouw Den Otter stond ook bekend als trouwe fan van het Koninklijk Huis. Ze verzamelde veel Oranje-artikelen en maakte daar regelmatig een kleine expositie van. In haar huis aan de Voordijk, later af en toe in een vitrine in Borgstede, en ook als een uitstalling op haar bed in haar kamer in het verzorgingshuis. Leden van de koninklijke familie konden op hun verjaardag steevast rekenen op een felicitatiekaart uit Barendrecht, waarop tante Fijgh ook altijd een reactie kreeg.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »