Inge de Bruijn Zwembad, Barendrecht

BARENDRECHT – De werkzaamheden in het Inge de Bruijn Zwembad zijn door noodzakelijke onvoorziene werkzaamheden uitgelopen. Het wedstrijdbad zal zaterdag 11 augustus weer open gaan (in plaats van 5 augustus). Het bad wordt geschikt gemaakt om (ook) recreatief te kunnen zwemmen, als vervanging voor het nog gesloten recreatiebad.

In het naastgelegen doelgroepen bad wordt een horeca-terras ingericht en zorgen grote ventilatoren voor een aangenaam (binnen)klimaat. Een openingsdatum voor het doelgroepen- en recreatiebad is voorlopig nog niet bekend.

Recreatief zwemmen in wedstrijdbad

Het wedstrijdbad zal in ieder geval tijdens de vakantie beschikbaar worden gesteld om baantjes te trekken, maar daarna wordt het bad ook dagelijks geschikt gemaakt als recreatief bad. André van Kesteren, directeur van het zwembad: “De beweegbare bodem zal zo worden ingesteld dat ook de kleintjes veilig in het water kunnen spelen en wat verderop in het bad ook de grotere kinderen aan hun trekken kunnen komen (het is daar al wat dieper). Ook in het diepe gedeelte kan gespeeld en gezwommen worden. De (opblaas) speelmaterialen worden speciaal hiervoor gehuurd en zullen ook nog wisselen zodat het aanbod interessant en gevarieerd blijft.. 

Zwembadfilters

De oorzaak van de uitloop heeft te maken met onvoorzien noodzakelijk onderhoud aan de zwembadfilters (losstaand van de geplande verduurzamings-operatie). Zwembaddirecteur André van Kesteren legt uit: “We wilden van de gelegenheid gebruik maken om tijdens de sluiting ook het filterzand in de zwembadfilters te vernieuwen zodat we de waterkwaliteit weer vele jaren kunnen garanderen. Toen de filters leeg waren bleek dat de coating aan de binnenkant van het filter gedeeltelijk had losgelaten en er al een eerste begin van corrosie te constateren viel.

Het zwembad had daardoor als enige oplossing de optie om de filters te laten stralen en opnieuw van coating te voorzien. Daarna kunnen de filters weer worden gevuld. “Omdat het hier om werkzaamheden gaat die we onmogelijk hadden kunnen voorzien moet het zwembad een paar dagen langer dicht blijven. We doen onze uiterste best om ervoor te zorgen dat een bezoek aan het Inge de Bruijn zwembad zeker de moeite waard zal zijn“, aldus de directeur.

Zomersluiting: Veruit de rustigste periode

Het gaat om de tweede zomersluiting in het 19-jarige bestaan van het zwembad. Het doel dit jaar is om, in samenwerking met de Gemeente Barendrecht, een substantiële energiebesparing te realiseren voor het gehele gebouw van het zwembad. Directeur André van Kesteren: “De zomervakantie is daarbij bewust gekozen omdat dit, anders dan door velen gedacht wordt, veruit de rustigste periode voor het zwembad is. Immers: alle reguliere school- en verenigingsactiviteiten vinden in deze periode geen doorgang. Omdat het Inge de Bruijn zwembad (nog) geen buitenbad heeft is het recreatieve bezoek zelfs in een normale Nederlandse zomer al zeer beperkt. Bij de weersomstandigheden zoals deze zich tot nu toe hebben voorgedaan en nog steeds voordoen is het aantal bezoekers nog veel geringer.

Hij vervolgt: “Zwemlustigen zoeken immers bij dit weer veel liever het buitenwater op. Desondanks willen we een sluiting zo kort mogelijk houden: het zo aanbieden van de mogelijkheden om te zwemmen is voor ons een kerntaak en zien we ook als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Zie ook: Grootschalige werkzaamheden in Inge de Bruijn Zwembad: Apparatuur via een gat in het dak naar buiten

Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »