Grootschalige werkzaamheden in Inge de Bruijn Zwembad: Apparatuur via een gat in het dak naar buiten

BARENDRECHT – [Foto’s] In het Inge de Bruijn Zwembad aan de Hamburg in Barendrecht wordt momenteel groot onderhoud uitgevoerd. Het zwembad is hiervoor sinds afgelopen maandag drie weken volledig gesloten, na 5 augustus gaat het wedstrijd- en doelgroepenbad weer open. Het recreatiebad zal echter pas na 17 augustus weer geopend zijn.

Update: Opening uitgesteld ivm uitloop werkzaamheden

De reden van de sluiting van het zwembad werd vandaag (Woensdag 18 juli 2018) wel goed zichtbaar: Grote zware apparaten werden via een gat in het dak uit het gebouw getakeld. Deze luchtkanalen en apparatuur voor luchtbehandeling zullen worden vervangen.

Verduurzaming

Nadat alle oude apparatuur uit het zwembad is gehaald en de nieuwe apparaten zijn geïnstalleerd, wordt het gebouw (beter) geïsoleerd. Zo wil het zwembad warmte en warm water vasthouden, terwijl de fitnessruimte boven het zwembad koeling wil hebben en de warmte kwijt wil.

Daarnaast komen er nog meer duurzame aanvullingen in en om het gebouw: zonnepanelen op het dak, warmtepompen (voor aanvoer warmte/kou) en een aansluiting op de stadsverwarming. Het zwembad zal worden losgekoppeld van het gasnet, daarom moeten alle CV ketels en gasstellen worden vervangen door elektrische alternatieven.

Zie ook: Vernieuwings- en verduurzamingsproject van start in het Inge de Bruijn Zwembad

Wanneer is welk bad gesloten

  • Doelgroepenbad vanaf 9 juli tot en met 5 augustus
  • Wedstrijdbad vanaf 16 juli tot en met 5 augustus
  • Recreatiebad vanaf 16 juli tot en met 17 augustus

Buiten deze genoemde weken zal er uiteraard ook gewerkt worden wat voor u als bezoeker hinder kan geven, wij proberen dit uiteraard tot een minimum te beperken. Gedurende de werkzaamheden zullen niet altijd alle baden beschikbaar zijn.“, zo laat het Inge de Bruijn Zwembad weten.

Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »