120 gitaristen op het 14e Groot Gitaar Gala in Het Kruispunt

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdag vond het jaarlijkse Groot Gitaar Gala van CultuurLocaal plaats. Dit gitaarfeest wordt al 14 jaar lang georganiseerd door gitaardocenten Gerhard Koele en Pieter Jan den Hartigh.

Traditiegetrouw waren er twee programma’s. Zowel ’s middags als ’s avonds deden ruim 60 gitaristen mee.

Gitaristen

In de middag speelden vooral de jongste gitaristen. Zij speelden in kleine en grotere samenstellingen waarbij ook de meer ervaren leerlingen meededen of ondersteuning gaven. De leerlingen deden erg hun best om de op de repetities geleerde liedjes mooi te laten horen. De zaal reageerde dan ook enthousiast.

Het avondprogramma ging van start in Cubaanse sfeer met de hit ‘Havana’ van Camila Cabello. Groepjes gitaarspelers, duo’s en solisten wisselden elkaar daarna af en werden waar nodig ondersteund door bas en drums.

De liedjes, waaronder hits zoals Friends, Zoutelande, Castle on the hill en More than you know, werden losjes aan elkaar gepraat door de beide docenten. Kippenvel-momenten waren er met ‘Walk with me’ door Shanti van Aert, ‘Kiss from a rose’ door Julia Reedijk en ‘New light’, gezongen door Jari Warris.

Aan het eind van het slotnummer Paint it black van de Rolling Stones, gespeeld en gezongen door de volwassen leerlingen was het feestje compleet en werden alle gitaristen het podium opgeroepen zodat het publiek nog eenmaal iedereen met een groot applaus kon bedanken.

Publiek

De publieke belangstelling was als altijd prima, ondanks de concurrentie van andere evenementen. “We hebben iets minder bezoekers gehad dan vorig jaar maar dat wisten we van tevoren omdat z’n 20 procent van de leerlingen iets anders had op die dag. Concert at Sea, Familiedag, kinderfeestje of vakantie”, aldus Gerhard.

Foto: Jonge gitaristen op het podium van Theater Het Kruispunt tijdens het 14e Groot Gitaar Gala (Fotografie: Gerhard Koele)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »